BANIERVLAGGEN

Meer informatie

Een baniervlag is een hoog rechthoekige verticale vlag.
Deze vlaggen kunnen aan de bovenzijde bevestigd worden aan een banieruithouder, doormiddel van een tunnel. Hierdoor kan de baniervlag 360 graden ronddraaien. Ook kunnen wij de baniervlag zonder tunnel leveren, de vlag is dan voorzien van karabijnhaken.

Het formaat

De baniervlag kan in verschillende formaten geleverd worden. Van 250x80cm t/m 450x150cm.
U kunt ook een eigen formaat aangeven. Wij geven graag advies welk formaat het beste bij u past.

Zeefdruk en digitale druk

Wij kunnen de baniervlaggen zeefdrukken of digitaal drukken.
Zeefdruk is het type druk dat word toegepast wanneer een vlag weinig detail nodig heeft. Het voordeel van zeefdrukvlaggen is dat ze goedkoper zijn in hoge oplages en de kleuren die op de voorzijde worden gedrukt 100% doordrukken op de achterzijde.
Het nadeel van zeefdruk is dat de verf iets kan uitlopen; daarom moet er in het ontwerp rekening gehouden worden met een lijndikte van minstens 3mm. De uitloop van de verf maakt zeefdruk vlaggen niet geschikt voor kleine gedetailleerde print
Digitale druk wordt toegepast wanneer een vlag veel detail nodig heeft. Als je bijvoorbeeld een vlag aanlevert met veel tekst of een klein logo, dan is digitale druk de beste keuze.
De voordelen van digitaal drukken is dat dit goedkoper is bij een lage oplage. De digitale druk zorgt ervoor dat de details in het ontwerp nog beter naar voren komt.
Het nadeel van digitaal drukken is dat de vlaggen 95% doorschijnend zijn, waardoor het logo op de achterzijde iets minder goed zichtbaar is dan op de voorzijde van de vlag.

Materiaal

De baniervlag kunnen wij leveren in het standaard vlag materiaal van 117 gr/m2
Wanneer u graag lang gebruik wilt maken van uw baniervlag, kunt u kiezen voor Polymesh 100 gr/m2. Polymesh is geperforeerd en gaat gemiddeld langer mee dan het standaard materiaal. Het beeld is wel minder zichtbaar door de perforatie.
Bij gebruik van beide materialen is het beeld in doorzicht (spiegelbeeld) zichtbaar op de achterzijde.

KLANTEN DIE U VOOR GINGEN