Klant aan het woord:

Harmeling Interieurs

“Met Marnix Sign zijn we verzekerd van een constante kwaliteit”

Voor verschillende klanten van Harmeling Interieurs levert Marnix Sign logo’s, doekframes, visuals en méér. Vooral voor Solaris – een shop-in-shop van Pearle – is de samenwerking intensief. “Het gaat altijd snel en het moet altijd in grote aantallen. Marnix Sign kan dat aan”, zegt Han Oplaat van Harmeling.

Een paar honderd logo’s per jaar

“Alle logo’s van Solaris die je in de Pearle-winkels aan de muren ziet hangen, worden in Rijssen gemaakt”, gaat Oplaat verder. “Omdat wij per vijftig winkels produceren, gaat het altijd om grote aantallen – een paar honderd Solaris-logo’s per jaar. Als we weer een bestelling plaatsen, is er voor Marnix Sign dus flink werk aan de winkel. Voor ons is het een groot voordeel dat ze onder meer hun eigen freesmachines hebben en dus volledig in-house logo’s kunnen maken. Daardoor zijn wij verzekerd van een constante kwaliteit.”

Meedenken over materialisering

Het winkelconcept van Solaris gaat vijf à zes jaar mee – daarna is het weer tijd voor iets nieuws. “Wij krijgen dan een nieuw interieurontwerp dat we in alle Pearle-winkels in Europa moeten implementeren. Voor Marnix Sign betekent dit dat ze eens in de zoveel jaar nieuwe samples en proeven moeten maken, tot de producten precies naar wens zijn. Daarin denken ze altijd goed met ons mee, onder meer over de materialisering. In de vorige ‘ronde’ werden de logo’s gemaakt van opaalplaat met daarop gefreesde letters van mdf, nu werken we met stickers die Marnix Sign op een door ons aangeleverde, geribbelde achterplaat plakt. En over een paar jaar kan dit logo er dus wéér heel anders uitzien. Samen met Marnix Sign komen we steeds weer tot producten die gemakkelijk te fabriceren, verwerken én monteren zijn.”

In de buurt

“Ik vind het verder prettig dat Marnix Sign bij ons in de buurt zit”, zegt Oplaat. “Ik kan altijd even langsrijden om iets te bespreken of om gewoon even een bak koffie te drinken. De lijntjes zijn dus kort en de samenwerking is prettig.”